niedziela, 15 maja 2016

Ciasto jogurtowe z rabarbarem


Składniki:
  • jogurt naturalny do 200g
  • 3 kubeczki mąki pszennej
  • 1 kubeczek cukru
  • 1 jubeczek oleju
  • cukier wanilinowy (16g)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • rabarbar
*Składniki odmierzac kubeczkiem po jogurcie :) 

Wykonanie:
Rabarbar obrać, pokroić w kostkę i posypać cukrem, aż puści sok, odsączyć. 
Mąkę przesiać, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać, jeśli miksujecie to  niezbyt długo ( tylko do połączenia składników!). Ciasto wylać na wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą lub wyłożoną papierem tortownicę ( do 23cm). Na wierzch posypać odsączony rabarbarbar i delikatnie wcisnąć go w ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. godzinę. Gotowe :) 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz