Składniki:
- jogurt naturalny do 200g
- 3 kubeczki mąki pszennej
- 1 kubeczek cukru
- 1 jubeczek oleju
- cukier wanilinowy (16g)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 jajka
- rabarbar
*Składniki odmierzac kubeczkiem po jogurcie :)
Wykonanie:
Rabarbar obrać, pokroić w kostkę i posypać cukrem, aż puści sok, odsączyć.
Mąkę przesiać, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać, jeśli miksujecie to niezbyt długo ( tylko do połączenia składników!). Ciasto wylać na wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą lub wyłożoną papierem tortownicę ( do 23cm). Na wierzch posypać odsączony rabarbarbar i delikatnie wcisnąć go w ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. godzinę. Gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz