Wiśniowy paj |
Wiśniowy paj - POLECAM
Kruszonka w połączeniu z wiśniami, wspaniały smak. Polecam w szczególności tym, którzy lubią kruszonkę. Jednak ja następnym razem zamiast kruszonki na spód zrobię ciasto kruche, myślę że to będzie lepiej smakowało. Dodam także mniej mąki ziemniaczanej, albo nie dodam jej w ogóle.( zepsuła mi smak wiśni, choć dzięki niej wiśnie są bardziej zwarte).
Kruszonka:
- 200g margaryny
- 300g mąki pszennej
- pół szklanki cukru ( ok.110g)
- cukier wanilinowy (16g)/ 2-4 kropelki aromatu
Nadzienie ciasta:
- ok. 70dag wydrylowanych wiśni
- 80g cukru ( mniej niż pół szklani )
- 5 płaskich łyżek skrobii ziemniaczanej ( mąki ziemniaczanej)
- 3 łyżki bułki tartej
- cukier puder do oprószenia ciasta
Oryginalny przepis: http://www.mojewypieki.com/przepis/wisniowy-paj
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz