środa, 10 sierpnia 2016

Kasza z kurczakiem i warzywami



Składniki:
  • woreczek kaszy pęczak/ jęczmiennej/ gryczanej/ etc.
  • połowa piersi z kurczaka**
  • mrożone wrzywa na patelnię**
  • pieprz, sól
** ilość kurczaka lub warzyw w zależności od upodobań :)

Pierś z kurczaka dokładnie umyć,  osuszyć i pokroić. Piec na rozgrzanym oleju ok. 15 min. posypać solą i pieprzem; kurczaka chwilę dusić, można dolać odrobinę wody. W tym czasie przygotować kaszę według instrukcji na opakowaniu (zazwyczaj tj. torebkę kaszy wrzucić na gotującą się, lekką posoloną wodę i gotować 15/20 min). Do kurczaka dodać warzywa i dusić aż będą miękkie. Gotowe!
*  Warzywa można przyprawić dodatkowo różnorakimi ziołami np. bazylią, oregano, czy papryką- wszystko zależy od Was :) 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz