Składniki:
- woreczek kaszy pęczak/ jęczmiennej/ gryczanej/ etc.
- połowa piersi z kurczaka**
- mrożone wrzywa na patelnię**
- pieprz, sól
** ilość kurczaka lub warzyw w zależności od upodobań :)
Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć i pokroić. Piec na rozgrzanym oleju ok. 15 min. posypać solą i pieprzem; kurczaka chwilę dusić, można dolać odrobinę wody. W tym czasie przygotować kaszę według instrukcji na opakowaniu (zazwyczaj tj. torebkę kaszy wrzucić na gotującą się, lekką posoloną wodę i gotować 15/20 min). Do kurczaka dodać warzywa i dusić aż będą miękkie. Gotowe!
* Warzywa można przyprawić dodatkowo różnorakimi ziołami np. bazylią, oregano, czy papryką- wszystko zależy od Was :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz