środa, 21 września 2016

Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą


Składniki:
  • masło orzechowe ok. 3 czubatych łyżek
  • 2 łyżki miodu
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • 50g margaryny/masła
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mąki
  • 6 kostek czekolady mlecznej lub gorzkiej**
** można zrezygnować z dodawania czekolady 


Wszystkie składniki ze sobą połączyć, najlepiej mikserem. Czekoladę pokroić w drobne kawałeczki i dodać do ciasta. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, a na nią kolejno wykładać po łyżce ciasta, które później można wyrównać, ale to niekonieczne, bo wszystko, co niedoskonałe jest piękne :P Piec w temperaturze 180 stopni przez ok.15/20 minut. Gotowe :)
 Smacznego! 










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz