W przygotowaniu nie ma nic trudnego, a przepis znajduje się na opakowaniu- wystarczy działać według instrukcji tam podanych.
Przepis: (w razie czego)
- 500g gotowej mieszanki
- 15g świezych drożdży
- 1,25 szklanki wody w temperaturze pokojowej
- łyżka oleju
Wszystkie składniki połączyć ze sobą mikserem aż ciasto będzie jednolite. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 20 min. Foremkę, w której chleb będzie pieczony wysmarować olejem. Z przygotowanego ciasta uformować wałek i włożyć do wysmarowanej foremki, następnie przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Piec w temperaturze 200-220 stopni. (W oryginalnym przepisie do piekarnika należy włożyć dodatkowo pojemnik z gorącą woda, ja to pominęłam).
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz